Thursday, September 24, 2015

vegan dip - beetroot hummus (rote bete hummus)











beetroot hummus...a beautiful idea for everyone, who isn't into beetroot that much but still wants to try it once in a while.

i am one of them...i like it as homemade chips, i like to add some beetroot sprouts to my meal and i like beetroot hummus...but it would never come into my mind to have a pure beetroot meal...not as a soup, not in my salat, not cooked.

...looking at other beetroot hummus recipes, i am really surprised about the colour of their hummus...it is always really stunning...a dark intense purple.

mine is more a darkish, orangy pink hummus...but maybe this it is, what makes the difference to me...maybe it is just the amount of beetroot used...the more beetroot you use, the more it turns purple...but the more it tastes like beetroot, of course.

so if you want to try beetroot, but your not sure if you like it...this might be the recipe for you.


...



(rote bete hummus...eine schöne idee für jeden, der rote bete nicht so besonders mag, aber es trotzdem hin und wieder mal wieder probieren möchte.

ich bin eine von ihnen...ich mag sie als selbstgemachte chips, ich mag rote bete sprossen über meinem mahl gesprenkelt und ich mag rote bete hummus...ich würde jetzt aber nicht auf die idee kommen eine komplette rote bete mahlzeit zu mir nehmen.

...wennn ich mir so andere hummusrezepte mit roter bete anschaue, dann haben diese immer eine wunderschöne intensive farbe...tiefes, kräftiges, dunkles lila-pink.

meiner irgendwie nicht, er ist irgendwie mehr so orange-pinkich..ber das ist wahrscheinlich, was den unterschied ausmacht, zumindest für mich...den anteil der rote bete...je mehr davon, desto lilaner.

also, falls ihr rote bete mal probieren möchtet, weil ihr euch nicht sicher seid, ob es schmeckt...dann könnte dies das rezept für euch sein. 



ingredients (zutaten)
400g cooked chickpeas (gekochte kichererbsen)
- 250 cooked beetroot (rote bete)

- 2 garlic cloves (knoblauchzehen)

- 2 tablespoons tahini (sesampaste)

- juice of 1 lemon (saft einer zitrone)
- 2 tablespoons olive oil (olivenöl)
 
- 1 pinch of salt (prise salz) 
- 1 teaspoon ground cumin (kreuzkümmel)



directions (anleitung)
- drain, rinse and dry the cooked chickpea
  (kichererbsen abtropfen und trocknen)

- peel and dice garlic cloves 
  (knoblauch schälen und würfeln)

- place all ingredients into a food processor 
  (alle zutaten in die küchenmaschine geben)

- combine until smooth
  (zu einer geschmeidigen masse verarbeiten)

- add more salt and pepper if needed
  (nach bedarf noch salz und pfeffer hinzugeben) 
- enjoy
  (geniessen)
 

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